top of page

Emmy Morren

Geboren in 1959 en opgegroeid in Opende bij mijn ouders en met een oudere broer en zus, oma en oom. Middelbare school in Surhuisterveen en Drachten. Na Ermelo en Grootegast in 1986 naar Eelde(rwolde). Administratief, secretarieel, boekhoudkundig en niet te vergeten creatief! Naaien, kralen branden, haken, vilten, breien en koken. En moeder van twee volwassen zoons.

Jong geleerd, oud gedaan

Mijn moeder was coupeuse en naaide veel kleding, ook voor mij toen ik klein was. Door haar leerde ik al op jonge leeftijd hoe een naaimachine werkt. Ik was een jaar of vijf toen ik voor het eerst op haar elektrische machine mocht naaien, staand, want anders kon ik het voetpedaal niet bedienen.

Op de lagere school leerde ik in de handwerklessen breien, haken en borduren. Door de jaren heen kwamen er allerlei creatieve technieken voorbij. Pas in 2003 ben ik naailessen gaan volgen waar ik ook leerde patroontekenen. In 2005 ben ik lid geworden van de Heksenketel, een collectief van een aantal vrouwen die samen een winkel runnen waar zelfgemaakte kleding wordt verkocht. In 2014 heb ik een cursus glaskralen branden gevolgd, en inmiddels heb ik in mijn atelier in de Biotoop in Haren alle benodigdheden om glaskralen te maken.

Sinds januari 2016 verkoop ik mijn kleding ook bij Kruid en Ambacht in Haren. 

Van Akelei naar Makelei

Toen ik in 2005 lid werd van De Heksenketel moest ik een bloemennaam bedenken als werknaam voor de winkel. Dat werd Akelei. Nog steeds maak ik kleding voor de Heksenketel maar nu het niet meer verplicht is om een bloemennaam te gebruiken heb ik er een "M" voor gezet. De beginletter van mijn achternaam, maar ook Em, de verkorte versie van mijn roepnaam. 

De naam Makelei dekt voor mijn gevoel goed de lading van al mijn creativiteit.

bottom of page